Vax Express pysähtyy Mattapanissa

Keskiviikkona 12-vuotias Journey Johnson astui junalaiturille Blue Hill Avessa. station tuore leimattu rokotekortti kädessä ja suuria suunnitelmia juhlia alkua rokotettu kesäloma: kahvi jäätelöä, hän sanoi, hänen ” ehdoton suosikki maku.”

”Luulin ,että [koronavirusrokote] sattuisi, mutta sain sen, eikä se ollut niin paha”, Johnson sanoi.

Puolentoista vuoden etäopetuksen jälkeen Johnson odottaa pääsevänsä kesäleirille ja palaavansa henkilökohtaisille tunneille Dorchesterin William W. Henderson Inclusion Schooliin tänä syksynä.

Johnson oli yksi ensimmäisistä, jotka saivat Pfizer-rokotteen lähiliikenteen junaliikenteessä osana MBTA: n” Vax Express ”-aloitetta, joka oli” pop-up ” – rokoteklinikka, joka vieraili useissa paikoissa, kuten Mattapanissa ja South Endissä 16.-20. kesäkuuta. Klinikkaa sponsoroivat CIC Health, Cataldo Ambulance ja RANSKALAISOMISTEINEN Keolis Commuter Services, joka liikennöi MBTA: n lähijunaliikennettä.

REP Russell Holmes, jonka State House district ulottuu osia Mattapan, Dorchester, Roslindale, ja Jamaica Plain, liittyi jäseniä Bostonin lainsäädäntövaltuuskunnan ja kauttakulkuedustajien ensimmäinen pysäkki ”rokotus juna.”

Holmes korosti sitä, miten tärkeää on suojautua tarttuvilta kannoilta ja eristää mattapanin kaltaisia kovia kokeneita yhteisöjä pandemian aiheuttamalta kärsimykseltä.

”Tämä asema on keskellä yhteisöä, joka on varmasti kärsinyt suhteettoman paljon COVID-19-taudista eikä ole varmasti vieläkään saanut tarvitsemiaan rokotuksia”, Holmes sanoi.

Ryan Coholan, MBTA: n johtava rautatievirkailija, kutsui klinikkaa julkiseksi voitoksi ja sanoi ”mahdollisuus saada rokotukset yhteisöille, joita palvelemme, on niin arvokas meille kaikille – omistus ja kumppanuus on kaksisuuntainen katu.”

Kun yli 80 prosenttia Massachusettsin asukkaista on saanut vähintään yhden annoksen koronavirusrokotetta ja rokotteiden vauhti näyttää tasaantuvan, ”Vax Express” – klinikka vaikuttaa valtion viimeiseen ponnistukseen immunisoida harhailijoita ja holdouteja.

Klinikka Sopii yhteen valtion uuden rokotearpajaisen, ”VaxMillions”, kanssa, jossa täysin rokotetut asukkaat voivat kokeilla onneaan miljoonan dollarin palkinnolla, heinäkuun 1.päivän alussa. Ne alle 18 vuotta voi heittää nimensä hattuun mahdollisuus voittaa $300,000 stipendi, mutta Gov. Charlie Baker muistutus menee kaikenikäisille: ”jos et ole rokotettu, et voi pelata.”

REP Holmes jätti oman muistutuksensa lainsäätäjille, jotka ovat innokkaita taputtamaan itseään selkään korkeista mutta erilaisista rokotusasteista – ”voimme olla numero yksi maassa joissakin suhteissa, mutta se kaikuu kuuroille korville, jos se ei tunnu yhteisössä”, hän sanoi.

”Vax Express” hörppii toisen rokoteannoskierroksen 7.ja 11. heinäkuuta Blue Hill Avessa.