Suosittu Fields Corner Vietnam eatery sulkeutuu yllättäen vuokranantajien välisessä kiistassa

Kenttäkulman vietnamilaisen ruokapaikan ja Bostonin Little Saigonin kaupunginosan avainpelaaja Anh Hong-ravintola sulki ovensa yllättäen joulukuusta. 29, vedoten vuokranantaja kysymyksiä, joita ei voitu ratkaista huolimatta käynnissä olevista neuvotteluista syyskuusta lähtien.

Victoria Nguyen ja hänen miehensä, Dino, ovat toimineet Anh Hong omasta viimeiset kuusi vuotta, jona aikana siitä tuli keskeinen kohde ruokailu vetonaula Vietnamilainen ruoka-Boston Magazine Best of Boston voittaja, joka rutiininomaisesti houkutteli kaikenikäisiä ja kaikilla elämänaloilla Adams Street sijainti. Ravintola on toiminut siellä yli 20 vuotta, mutta Nguyen otti paikan vuokraisäntä Dustin Thailta kuusi vuotta sitten, kun hän päätti jäädä eläkkeelle. Sittemmin Victoria Nguyen sanoi, hän uskoi, että heillä oli loistava suhde, koska hänen liiketoimintansa kukoisti ja hän keräsi vuokraa ajoissa ja kokonaan.

Mutta nyt poissa liiketoiminnasta vuokrasopimuksensa muotoseikan vuoksi, – hän sanoi luottamuksensa olevan hukassa. ”Uskoin hänen sanaansa, koska olemme kaikki vietnamilaisia ja luotin häneen”, hän sanoi siivotessaan ravintolaansa viime torstaina.

”Olimme sydämellisiä, kun puhuimme joka kuukausi, kun maksoin vuokrani. Yhtäkkiä hän irtisanoi vuokrasopimukseni. En edes avannut kirjettä aluksi, koska en uskonut, että se olisi tämä. Avasin sen lopulta, enkä voinut uskoa sitä. Sanoin: ’voi jukra’ ja soitin hänelle. Hän ei sanonut muuta kuin soitti omilleen. attorney…It aika iso shokki minulle.”

Nguyen sanoi maksaneensa kaikki vuokransa ajallaan, minkä Thai kiisti oikeudessa, vaikka Covid-19 jatkui ja hänen bisneksensä olivat laskussa peräti 80 prosenttia. Hän otti PPP-lainoja kustannusten kattamiseksi ja teki pitkiä työpäiviä henkilöstöpulan aikana. Hän ei ole vieläkään saanut vastauksia Thailta, ja hänen mukaansa mies on uusinut vuokrasopimuksia rakennuksen muiden yritysten kanssa.

”Voitin palkintoja joka vuosi. Tein kovasti töitä. Anh Hong oli vauvani, ja pidin hyvää huolta lapsestani, hän sanoi. ”Vietin täällä 120 tuntia viikossa Covid-taudin aikana. Mieheni ja lapset kysyvät, Miksi en ole kotona, mutta nuorempi vauva tarvitsi apua. Minun oli pakko olla siellä.”Nyt, että ”vauva” on vain tyhjä kuori, vaikka se oli vilkas ja täynnä asiakkaita kuin äskettäin kaksi viikkoa sitten.

Vuokraisäntä Thain kohdalla kyse on yksinkertaisesti siitä, että Nguyen ei maksa vuokraansa, ja asian hän vei Dorchesterin käräjäoikeuteen. Hänen asianajajansa Robert Russo sanoi, että he jättivät kaupallisen häätöilmoituksen viime syyskuussa kyseisessä tuomioistuimessa, ja että siellä oli oikeuskäsittely joulukuussa. 16 tuomari Lisa Grantin edessä.

Russon mukaan Nguyen todettiin rikolliseksi 84 000 dollarin vuokrasta, ja Thai suostui antamaan vuokran anteeksi, jos Nguyen poistuisi ravintolasta joulukuuhun mennessä. 30.

”Jos yhteisö on järkyttynyt, aikovatko he korvata asiakkaalleni $84,000?”kysyi Russo. ”Tämä on bisnestä. Hänellä oli vuokrasopimus ja asianajaja koko ajan. Kaikki on päällä record…My asiakaskaan ei ole tyytyväinen. Hän ei ole iloinen, että menetti kaikki vuokrarahat. Se on huomattava summa rahaa. Hän olisi voinut hakea rahaa CARES-lain nojalla, kuten moni muukin yritys. Hän ei tehnyt sitä. En tiedä miksi. Jos hän olisi tehnyt sen, emme ehkä olisi tässä.”

Nguyenin asianajaja Jen Allen sanoi tässä tapauksessa, että” se, mikä on laillista, on täysin eri asia kuin se, mikä on reilua ja mikä oikein”, hän sanoi. ”Ne eivät aina yhdisty. Se ei aina ole sitä, mitä pidämme oikeana. Hänellä oli täysi oikeus irtisanoa vuokrasopimus, ja valitettavasti hän teki niin. toisen asianajajan mukaan se on vain bisnestä, ja se on valitettavaa. Ilmaisin inhoni hänen päämiestään kohtaan, – mutta hänen tehtävänsä on edustaa päämiestään parhaan kykynsä mukaan, – kuten minun tehtäväni on edustaa päämiestäni.”

Allenin mukaan hänen asiakkaansa ilmoitti Thaille suullisesti määräaikaan mennessä haluavansa jatkaa viisi vuotta, mutta ei tehnyt sitä kirjallisesti, koska luotti Thaihin. Se oli Allenin mukaan se ”muotoseikka”, joka johti loppuun. Hänen mukaansa Nguyen maksoi vuokraa uskollisesti vielä neljä kuukautta sitten, kun kävi ilmi, ettei Thai aio uusia vuokrasopimusta, kävi miten kävi. Sen myötä kaupallisen häädön teki Russo.

”Emme päässeet sopimukseen, mutta oikeuden päätös oli sopimus, että hän pääsee pois joulukuuhun mennessä. 30, eikä hänen tarvinnut maksaa takavuokraa”, Allen sanoi.

Fields Corner Civic Association puheenjohtaja Hiep Chu, sekä Field Corner Main Streets johtaja Jackey West Devine, sanoi yhteisö on hyvin järkyttynyt äkillinen sulkeminen. Heidän mukaansa Anh Hong oli keskeinen osa vietnamilaista kulttuuria Fields Cornerissa, kuten muutkin ravintolat, jotka houkuttelivat ihmisiä naapurustosta ja sen ulkopuolelta.

”Se on hyvin valitettavaa, enkä voi alkaa ilmaista, kuinka suuri menetys se on yhteisölle”, sanoi Chu, joka auttaa Nguyenia löytämään toisen sijainnin Fields Cornerissa. ”Jotain muuta voi tulla, mutta se ei ole sama. Muut ravintolat ovat vähän liian perinteisiä vietnamilaisia tai aasialaisia tai kiinalaisia. Anh Hong pärjäsi paremmin vietnamilaisella perinneruoalla. Siinä on ero, kuten seitsemän ruokalajin naudanlihassa. Omistus oli käytännönläheistä, ja ravintola todella houkutteli nuoria – nuorta sukupolvea…sellaista ei muualta saa.”

Ovien sulkemisen jälkeen Nguyen sanoi pitävänsä useita kuukausia taukoa erityisesti siksi, että ravintolan pyörittäminen on juuri nyt hyvin vaikeaa. Hänen mukaansa lihan hinnat ovat nousseet pilviin ja niin ovat myös esimerkiksi paperipussit ja Styroksipakkaukset.

”Minulla ei ollut aikaa työstää ruokalistaani”, hän sanoi. ”Yritän pitää hintani alhaisina pitääkseni ihmiset tyytyväisinä. Yritin tehdä sen, minkä pystyin, mutta en pystynyt. Lihan hinta on hyvin, hyvin kallis, eikä lihaa vain löydy tarpeeksi leikkaamiseen.”

Nguyenille jää pieni kylmäsokki, mutta hän kertoi, että hänen sydäntään lämmittivät asiakkaat, jotka tulivat viime viikolla hyvästelemään.

”Kun ihmiset saivat tietää, että olin sulkemassa oviani, kaikki tulivat tukemaan minua ja toivottamaan minulle kaikkea hyvää. Se oli niin liikuttavaa”, hän sanoi. ”He tulivat ja ottivat kuvia kanssani. Suljen oveni ja se on surullista, mutta tunnen niin lämmin sisällä tuesta sain asiakkaani, jotka tulivat sanomaan hyvästit … olen takaisin Dorchester, uskon.”

Nguyen sanoi omistavansa yrityksen nimen, ja hän toivoo voivansa avata uudelleen jossain lähellä Fields Corneria myöhemmin tänä vuonna samalla nimellä.