Olen poistanut Windows minun pelaamista PC, ja en halua palata

Kuten monilla muillakin, Minulla on ollut viime aikoina ongelmia ikkunoiden kanssa. Käsittelen sitä, koska minun on pakko, huolimatta ongelmistani Windows 11: n ja sen vaatimusten kanssa ja Microsoftin jatkuvasta tunkeutumisesta käyttäjien yksityisyyteen. Lopulta päätin tehdä asialle jotain.

Olen poistanut Windows 11 minun pelaamista PC ja yritin käteni Linux gaming. Steam Deck on vahvistanut Linux tukea massiivisesti viime kuukausina, ja nyt olen viettänyt aikaa Tux, en halua palata.

Miksi Linux?
Laaja luettelo artikkeleita ja videoita, jotka yrittävät asentaa Linux distro pelaamista PC, siellä on keskeinen kysymys puuttuu: miksi? Miksi valitsisit Linuxin Windowsin sijaan, kun Microsoftin käyttöjärjestelmässä on selvästi parempi ohjain-ja pelituki sekä nopeammat vastaukset ongelmiin ja pääsy parempiin apuohjelmiin?

Syitä on muutama, vaikka vaa ’ at yleensä kaatuvat Windowsin eduksi. Ensinnäkin Linux on vapaa mistään keskusvallasta. Sinun ei tarvitse huolehtia mainostunnuksista, ominaisuuksista, joita et halua tai joista et ole eri mieltä, tai päivityksistä, jotka voivat muuttaa tapaa, jolla olet vuorovaikutuksessa tietokoneesi kanssa.

En tarvitse Cortanaa.

Lisäksi, sinun ei tarvitse käsitellä paisunut. Windows on ton ominaisuuksia, ja veikkaan, että useimmat ihmiset eivät vuorovaikutuksessa suurin osa näistä ominaisuuksista. En todellakaan tarvitse osakkeita joka aamu, palkkio-ohjelmaa tai henkilökohtaisia suosituksia, jotka perustuvat Microsoftin minusta keräämiin tietoihin. Enkä todellakaan tarvitse Cortanaa.

Koska ei ole paisunut, jotkut pelit yksinkertaisesti ajaa nopeammin. Marginaalit ovat pieniä, eivätkä ne ole aina läsnä, mutta Linuxilla voi olla konkreettisia suorituskykyetuja. Vulkania tukevat pelit (joka toimii natiivisti Linuxin kanssa, toisin kuin DirectX) toimivat tyypillisesti nopeammin sen kanssa Microsoftin API: n sijaan.

Tämä vastaa, miksi sinun ei pitäisi käyttää Windowsia, mutta ei miksi sinun pitäisi käyttää Linuxia. Tämä johtuu siitä, että vastaus todella tulee alas, miten haluat käyttää tietokonetta. Linux tulee erilaisten distrojen (tai jakeluiden) kautta, joiden avulla kehittäjät voivat räätälöidä ominaisuuksia tiettyyn tarkoitukseen, ja pelaamiseen on paljon vaihtoehtoja.