Mikä on DirectX, ja miksi se on tärkeää PC-peleissä?

DirectX on salainen kastike, jonka avulla useimmat parhaista PC-pelejä ajaa. Se ratkaisee ongelman kehittäjille tarjoamalla standardoidun ratkaisun ohjeiden välittämiseksi näytönohjaimellesi, ja se on kulmakivi parhaille näytönohjaimille, joita voit ostaa juuri nyt.

Käymme läpi, mitä DirectX on, miksi DirectX 12 Ultimate on tärkeä ja miten voit löytää DirectX-version, joka on asennettu tietokoneellesi.

Mitä DirectX on?
DirectX on Microsoftin kehittämä application programming interface (API) Windowsille ja Xboxille. Graphics API on välikäsi, joka helpottaa ohjeiden lähettämistä ohjelmistosta tietokoneeseen sisältyvään laitteistoon. Tietokoneiden alkuaikoina ohjeet menivät suoraan laitteistoon. Pelien monimutkaistuessa ja turvatoimien suoristuessa sovellusliittymät ovat kuitenkin olleet selkärankana kertoa GPU: lle, mitä tehdä.

Menneinä vuosina pelinkehittäjien piti kirjoittaa ajureita useille näytönohjaimille. DirectX: n kaltaiset sovellusliittymät ovat standardoituja, minkä ansiosta AMD-tai Nvidia-ajurit voivat tehdä kaiken riippumatta siitä, mitä näytönohjainta sinulla on. Grafiikkarajapinnat mahdollistavat myös laitteistokiihdytetyn ray-jäljityksen kaltaisia ominaisuuksia, ja ne voivat parantaa suorituskykyä erilaisten optimointien avulla.

DirectX ei ole ainoa grafiikkarajapinta, mutta se on tärkein kohtaamasi. Se on kuitenkin yksinoikeudella Windowsille, kun taas avoimen lähdekoodin sovellusliittymät kuten Vulkan tarjoavat cross-platform-tukea.

DirectX 12 Ultimate selitti