Kaksi Pistetaiteilijaa voittaa ”Creative City” – apurahoja

New England Foundation for the Arts-säätiön (NEFA) myöntämien projektikohtaisten apurahojen saajiksi valittiin hiljattain kaksi Dorchesterilaista naista yhdeksän paikallisen taiteilijan joukosta.

Melissa Nussbaum Freeman sai 20 000 dollaria ”Store’ d Stories” – teatteriprojektista, jonka tarkoituksena on kertoa tarinoita ja juhlia neljän paikallisen maahanmuuttajayrittäjän sinnikkyyttä. Hanke on suunniteltu ”vastauksena nykyiseen kansalliseen muukalaisvihan ilmapiiriin”, ja se luo jokaiselle kauppiaalle” in-store-teatteritilan ” tilaisuudessa, jossa yleisöä pyydetään jakamaan omia tarinoitaan. Nämä jaetut tarinat toimivat sitten lähdemateriaalina Freemanin käsikirjoittamalle näytelmälle, jonka hänen Teatteriseurueensa Red Sage Stories esitti Mozartin St. Puisto ja Jackson Squaren seinämaalaus Bostonissa. Nora Valdez sai $ 20,000″ Healing Spaces”, sarja käytännön taiteen tekemisen työpajoja Boston Medical Center nykyisille ja entisille syöpäpotilaille. Valdezin mukaan hän tulee työskentelemään monien sellaisten potilaiden kanssa, jotka ovat myös maahanmuuttajia ja joilla voi olla ”lisää esteitä ilmaista itseään parantumismatkan kautta.”Projektin tuloksena syntyy kolme pientä taloa, joissa on potilaiden seitsemän kuukauden aikana tekemää 2D-ja 3D-taidetta. Talot ovat esillä Boston Medical Centerin auloissa, Dana Farber Cancer Centerin aulassa ja Urbano Projectissa Bostonissa.

”Näissä projekteissa tutkitaan muun muassa ilmastonmuutosta, muukalaisvihaa yhteisön sietokykyyn, paranemista ja tarinankerrontaa”, nefa: n toiminnanjohtaja Cathy Edwards sanoi tiedotteessa. ”On jännittävää nähdä, miten tämä ohjelma osoittaa aktiivisesti sitä muuntautumiskykyä, joka taiteella voi olla kansalaiselämässä.”